KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

YKS 2022 Çalışma Programı

YKS 2022 Çalışma Programı

2022 yılı için sınav hazırlığına başlarken öğrencilerin yapmış olacakları en doğru şey, doğru çalışma programını yapmak olacaktır. Çünkü YKS 2022 çalışma programı olmadan atılacak olan adımlar ne yazık ki istenilen sonuçların ortaya çıkmasını tam anlamıyla sağlamayacaktır. Doğru şekilde hazırlanacak olan ders programı ile beraber ilgili puan türüne bağlı olarak ders programı seçilebilir ve böylece çalışmalara da doğru şekilde başlanmış olur.

Ne kadar süre ders çalışa bilineceği bilinmeli

Daha öncesinde günde daha az saatlerde ders çalışmış öğrenciler, YKS 2022 çalışma programı yaparken bu süreyi bir anda arttırmamalıdır. Öyle ki kimi öğrenciler bir günde birkaç konuyu bitirerek onlarca test çözerek başarılı olabileceklerini düşünüyorlar. Gerçekte ise bu durumda ancak verimsiz bir şekilde ders çalışılacaktır. Bunun yerine günlük ders çalışma süresinin kademeli olarak arttırılacağı tarzda bir çalışma programı yapmak, öğrenci için ideal olacaktır.

Kitap okunmaya özen gösterilmeli

Özellikle de paragraf sorularını çok daha kısa bir sürede başarılı şekilde çözmek isteyen öğrenciler, çalışma programı yaparken mutlaka düzenli kitap okumayı da programına eklemelidir. Çünkü günlük olarak kitap okumaya devam etmek aynı zamanda paragraf çözmek kadar büyük faydaları beraberinde getirecektir. Böylece bir yandan sınav stresinden öğrenci uzaklaştırılırken diğer yandan da okuduklarını anlaması sağlanacaktır.

Geometri ve problem sorularını çözmek

Sayısal derslerde başarılı sonuçları elde etmek, düzenli olarak ders çalışmak ile mümkün olacaktır. YKS 2022 çalışma programı esnasında sayısal dersler asla geri plana atılmamalıdır. En temelden itibaren çalışma programının içerisinde yer alacak olan bu derslerden ilk aşamada istenilen netler elde edilmemiş olsa da en geç 3 ay düzenli çalışma ile beraber deneme netlerinde ciddi anlamda yükselmeler elde edilmeye başlanacaktır.

Ders çalışma programını deneme sonuçlarına göre güncellemek

Haftalık ders çalışma programına uyulmasından sonra girilen denemenin dikkatlice incelenmesi, hangi konuların üzerinde durulması gerektiği ile alakalı ciddi anlamda geri dönüşleri öğrencilere vermeyi başaracaktır. Hangi konularda geride kalındığı hangilerinde daha ileride olunduğu belirlenirse, gerekli olan konuların tekrarının yapılabilmesi adına ders programının güncellenmesi gerekmektedir. Buna göre düzenli olarak güncellenecek programlar ile beraber öğrenciler eksik oldukları konuların farkına vararak çalışmalarını buna göre şekillendirmeyi başaracaktır.

Gün/hafta sonu değerlendirilmesi mutlaka yapılmalı

Hazırlanmış olan YKS 2022 çalışma programı kapsamında ne kadar ilerleme gösterildiği, günlük ya da haftalık olarak ne kadar çalışıldığı, hangi konuların kaldığı ve sınava kalan süreye göre bunların belirlenebilmesi adına mutlaka değerlendirme işlemi yapılmalıdır. Ders çalışma programının hazırlandığı ilk günden itibaren yapılacak olan bu değerlendirme işlemi hem öğrencinin ne kadar ilerleme kaydettiğini gösterecek hem de eksik kalan ya da istenilen netlerin elde edilemediği konularda programın düzenli olarak güncellenmesini sağlamış olacaktır. Böylelikle öğrenci programını doğru olarak düzenleyerek sınavda istediği sonuçları elde etmeyi başaracaktır.

İlginizi çekecek başka bir yazı

Altın karma tyt deneme

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı