KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

2020 Lgs Sınavı Ne Zaman?

2020 Lgs Sınavı Ne Zaman?

2020 LGS sınavı ne zaman?, 2020 LGS sınavı ertelendi mi?, 2020 Liselere Geçiş Sınavı(LGS) koronavirüs tedbirleri ile ne şekilde uygulanacak? Sınav şartları neler? gibi sorular 8. sınıf öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan. Bu konular hakkında  güncel bilgiler neler?, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ve Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk’un açıklamaları ne şekilde oldu?

 

2020 LGS Sınavı ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve MEB’in twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ile öğrendiğimiz üzere sınavın 20 Haziran 2020’de yapılacak olması öğrenciler başta olmak üzere velilerin de merakını gidermiştir.

 

2020 LGS Sınavı ertelendi mi? Ne zaman yapılacak?

Koronavirüs(Covid-19) sebebi ile ertelenen sınavlardan dolayı böyle soruların sıkça sorulması LGS sınavının ertelenme endişesini de beraberinde getirmiştir. Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un yaptığı açıklama ve cevapladığı sorularla bu endişe ve merak da ortadan kalkmıştır. 20 Haziran 2020’de sınav gerçekleştirilecektir.

2020 LGS Sınav Şartları Neler?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  yaptığı açıklamalarda kendisine doğrultulan bu soruyu cevaplayarak akıllardaki son soruyu da silmiştir.

Verdiği cevap şu şekildedir: “LGS, 2 oturumdan oluşacak. 45 dakikalık bir ara bulunacak ve çocuklarımız okul bahçesine çıkacaklar. Ancak velilerimiz okul bahçesinin dışında bekleyeceklerdir…” Açıklama devamında ise “LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey, sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacaktır.”

İkinci konuşmasında ise “sınav merkezleri dezenfekte edilecek, öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.”dedi.Tüm öğrenciler kendi okullarında sınava girecek. Ayrıca oturma düzenine değinen Bakan Selçuk, Bilim kuruluna danışılarak bir karar alınacağını belirtmiştir.

İlginizi çekecek başka bir yazı

LGS ye kaç gün kaldı 2021

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı