KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

(ÖSYM) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınavı tarafından yapılan (ALES) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş sınavı, ilk baharda 1 ve sonbaharda 2 olmak üzere yılda tam 3 kez yapılır. Bu sınav yükseköğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Peki kimler başvuru yapabilir diye sorduğumuz zaman; Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda olanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi bulunanlar bu sınava başvurur yapıp girebilirler.

ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

16 Ağustos 2020 tarihinde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş sınavı (ALES) Saat 10 : 15’te başladı yapılan bu sınavın ne zaman açıklanacağı daha şimdiden büyük merak ve heyecan oluşturdu. Sınava giren her aday her yıl sorulara ve cevaplara bakarak puanlarını hesaplamaya çalışıyor. 150 dakika süren bu sınavda sayısal ve sözel testler olarak 2 dal vardı. Şimdi gelelim bu yıl (ALES) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş sınavı ne zaman açıklanıyor, ALES sonuçları bu yıl 7 Eylül de erişime açılacak adaylar sınav sonuçlarını T.C/Y.U numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından ulaşabilecekler

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş sınavı (ALES) 7 Eylül 2020 tarihinden erken açıklanırsa hem web sitemizden hem de sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır.

ALES Puan Hesaplama 2020 Güncel Sayfası, sizde net sayınızı girerek Hemen ALES puanınızı öğrene bilirsiniz.

İlginizi çekecek başka bir yazı

LGS için deneme çözerken

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı