KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

LGS ye kaç gün kaldı 2021

LGS ye kaç gün kaldı 2021 2021 8. Sınıf öğrencileri için çok büyük önem taşıyan LGS (liseye giriş sınavı) bu sene 6 Haziran 2021 pazar yapılacağı açıklnamıştır. Bu tarihe bakacak olursak da 2021 LGS sınav sonuçları ise 16 Temmuz 2021 tarihinde açıklanması beklene bilir. Buna göre 2021 lgs ye kaç gün kaldı  sorusunun cevabını aşağıdaki sayaçtan takip edebilirsiniz. Lgs ye kaç ay var dersek de 7 ay kalmıştır. Şuan baktığımız da süre uzun gibi görünsede bu sınavı kazanmak için baştan sıkı tutmak gereklidir.

 

 

2021 LGS Geri Sayım

LGS 2021 sınavı 6 Haziran 2021 pazar günü yapılacak. LGS ye kalan gününüz;
 
Elbette ki geri sayım başladı her geçen gün artık lgs 2021 e yaklaşıyoruz. Lütfen daha çok gün var demeyin. Çalışmaya başlamayan var sa hemen şimdi başlasın. Çünkü lgs sınavına sadece 265 gün kaldı.

2021 LGS Kaç Gün Kaldı?

LGS (liseye giriş sınavı) detaylarından bahsedecek olursak, sınavın 1.oturum tarihi 9.30 iken 2.oturum tarihi ise 11.30 saatidir. LGS sözel kısmında 50 sorudan oluşan birinci oturumu süresi 75 dakika iken, LGS sayısal kısımda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanmaktadır.

LGS Sözel kısım derslerin soru sayıları

LGS sınavının sözel kısmının detaylarından bahsedecek olursak, 20 adet Türkçe, 10 İnkılap, 10 Din Kültürü, 10 İngilizce olmak üzere toplam 50 sorudan oluşmaktadır.

LGS Sayısal kısım derslerin soru sayıları

LGS sınavının sayısal kısmının detaylarından bahsedecek olursak, 20 matematik ve 20 adet fen bilimleri sorusu bulunmaktadır.

Ek olarak, LGS sınavında çıkacak olan soruların hangi sınıf içeriğinden çıkacak olacağından bahsedecek olursak, MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 6. ve 7. Sınıf içeriğinden de çıksa da genel olarak 8.sınıf içeriği bulunmaktadır. LGS sınavına hazırlanan öğrencilerin sınava nasıl hazırlanması gerektiği konusunda kısaca tavsiyeler vermemiz gerekirse, 6 Haziran 2021 pazar tarihine kadar yani sınava kadar mutlaka kendilerine bir çalışma programı hazırlayıp bu program çerçevesinde ilerlemelerini tavsiye ederiz. 8 sınıf lgs ders çalışma programı yazımızı okuya bilirsiniz. Eğer dershane veya özel kurslar ile kendilerini desteklemiyorlarsa LGS sınavı için faydalanabileceğiniz kaynak önerilerinde bulunmamız gerekiyorsa, 8.sınıf LGS tüm dersler soru bankası Tonguç Akademi kitabı, Tonguç Akademi 8.sınıf LGS Türkçe soru bankası, Günay yayınları 8.sınıf LGS Türkçe soru bankası, 8.sınıf LGS 4’lü motivasyon denemeleri Tonguç Akademi, Paraf Yayınları LGS 8.sınıf Türkçe 22 Deneme Soru Bankası, Editör Yayınları LGS Kazan Kazan 5 deneme sınavı, Arı Yayıncılık 8.sınıf Türkçe süper dörtlü , 8.sınıf LGS Tost 1.adım Tonguç Yayınevi, Başka Yayınları yeni nesil sorular 8.sınıf Türkçe, Nego Yayınları 8.sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük soru bankası gibi kaynakları tercih ederek LGS sınavınızda yüksek başarılar elde edebilirsiniz. Doğru kaynak seçimi ve doğru bir çalışma programı sizi başarıya götürecektir.

Bu linkten tüm dersler için 8.sınıf LGS Hazırlık Kitaplarını ve çok daha fazlasını hemen İnceleye bilirsiniz. 

Türkiye'nin Yeni Kitapçısı, kitap42.com



İlginizi çekecek başka bir yazı

TYT 2021 ne zaman

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı