KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? 2020 – 2021 Eğitim öğretim yılı açılışı hakkında bakan Selçuk açıklama yaptı. Bilim kurulu toplantısı sonrası okulların hangi tarihte ve ne şekilde açılacağı herkesçe merak edilmektedir. Öğrenci, Öğretmen, Veli, servis, kantinci gibi okulun açılması bakıldığında sadece öğrenciler için değil bir çok sektör içinde önem arz etmektedir. Salgın yayılması için okulların açılması sadece okul olarak düşünülemez, servisler de bu konuda çok önemlidir.

Okulları ne zaman açılıyor

Bakan Selçuk bilim kurulu toplantısı sonunda yaptığı son açıklamaya göre 31 Ağustos da okullar uzaktan eğitim ile açılmış olacak ve 21 Eylül tarihinde de kademeli olmak üzere yüz yüze eğitime geçileceğini söyledi. Tabi süreç devam ediyor salgın seyrine ve yapılacak olan bilim kurulu tavsiyelerine göre 21 Eylül den önce yine bir değişim olabilir.

Uzaktan eğitim ne demek?

Okullar ilk olarak 31 Ağustosta uzaktan eğitim ile başlayacak. Uzaktan eğitim için, TRT EBA TV, EBA İnternet Sayfası, Canlı Ders ler ile uzaktan eğitim verilecek.
EBA TV Yayınları için; EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul, EBA TV Lise kanallarında yayınlanacak haftalık program bakanlık tarafından duyurulacak.
EBA İnternet (Web) Sayfası; eba.gov.tr adresinden tüm öğrenciler konu anlatım videoları, deneme sınavları ve testlere erişebilir ve öğretmenler bu sayfa üzerinden öğrenciler ile iletişim kurarak ders materyalleri vb tüm etkinlik planlarını yapabilirler.

Kademeli yüz yüze eğitim

Yüz yüze eğitime geçiş için 21 Eylül tarihi verildi. Kademeli olarak yapılacak bu eğitim de tüm öğrenciler aynı anda okula gelmeyecek. Bakan Selçuk, “Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu yine bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz” dedi. Kademeli geçiş için yapılan yorumlarda, ağırlıklı olarak sınava hazırlık programları dikkate alınarak 8 ve 12’nci sınıf ve ilkokul 1’inci sınıflar önce yüz yüze eğitime başlayabilir. 8’inci sınıflar lgs ye, 12’nci sınıflar YKS sınavına hazırlanacakları için böyle yorumlar öne çıkmaktadır.

İlginizi çekecek başka bir yazı

Üniversite Sınavına Hazırlık 2022

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı