KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Sınava Girecek Olan Öğrencilere Uzmanlardan Son Derece Önemli Uyarı

Sınava Girecek Olan Öğrencilere Uzmanlardan Son Derece Önemli Uyarı

Alerji hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Bülent Şekerel den gelen uyarı, öğrenciler ve velilerin dikkatini çekmeyi başardı. Gelen bu uyarı öğrencilerin LGS ve YKS gibi sınavlara maske ile girmesi hususunda evlerinde pratik yapmasını rica etti. Sınavlarda öğrencilerin maske ve dezenfektan kullanacağı için herhangi sürpriz sorunun yaşanmaması hem sınavlar hem de öğrenciler açısından son derece önemli. Diğer uzamlarında, öğrencilerin dezenfektan ve maske için şimdiden kendilerinin bu son derece önemli konu hususunda deneyimlendirmeleri gerekmektedir diyerek öğrencileri uyarmışlardır.

 

Dezenfektan öğrencilere sorun yaşatır mı?

Bülent şekerel “öğrencilerin evlerinde bu pratiği uygulamalarını rica ediyorum. Bir rahatsızlık duyarlarsa konsantre olmalarında da sıkıntı olabilir. Bu nedenle deneme sınavı çözdükleri zaman, maskeli bu etkinlikleri gerçekleştirsinler” dedi. Bu sayede öğrenciler alerjik bir durum varsa gösterip göstermeyeceğini anlamış olurlar.

Alerjik Durumu Olan Öğrenciler Ne Yapmalı?

Bülent Şekerel “çocukların yüzde beşi ya da onunda astım ve alerji durumlarının olduğunu düşündüğümüzde bu yoğun koku zarar verebilir, belki sınava kadar eldivenle girebilirler, sınavda mutlaka eldivenlerini çıkartsınlar. Terleme yapabilir, performansı olumsuz etkileyebilir ve dezenfektanı sürekli kullanmasınlar. Sınavın başında bir kez kullansınlar.” Dedi.

Astım Rahatsızlığı Olan öğrenciler Ne Yapmalı?

Öğrencilerin alerji ya da astım ilaçlarının yanında olması gerektiğini söyleyen Şekerel “Astım rahatsızlığı olan öğrenciler olumsuz etkilenebilir. Onlar strese ya da yatkın, olumsuz etkilenen gruplardır. Sınav salonunda nefes açıcı rahatlatıcı ilaçları ile gelmelerine izin verilmesini rica ediyorum” dedi.

İlginizi çekecek başka bir yazı

Tyt matematik soru bankası

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı