KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

2020 YKS Ne Zaman? Ertelendi Mi?

2020 YKS Ne Zaman? Ertelendi Mi?

Üniversite yolunda son adım olan bu önemli sınavlar öğrencilerimiz için son derece önem taşımaktadırlar. Peki şimdi bu sınavlar hakkında en çok merak edilen soruları yetkili ağızlardan yanıtlayalım ve gelelim bu sorulara. YKS 2020 Konuları, YKS Sınavı Ertelendi mi, TYT-AYT Sınavı Tarihi, TYT-AYT Ertelendi mi, Ertelenirse YKS Sınav Konuları Ne Olacak, Ertelenen Diğer Sınavlar.

 

YKS 2020 Konuları?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk üniversite sınavı olarak da bilinen Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavının konusu hakkında bilgilendirmede bulundu. ÖSYM ile de koordineli gittiklerini duyuran Bakan Selçuk 9., 10., 11. Sınıfalar hariç 12. Sınıfın sadece konu olarak birinci dönem konularından sorumlu olduklarını bildirdi.

 

YKS Sınavı Ertelendi mi? 

“YKS Sınavı Ertelendi” Yüksek Öğretim Başkanı Yekta Saraç sınavın ertelendiğini YKS sınavlarının 25-26 Temmuz da Yapılacağını bildirdi. Saraç’ın açıklamasında “YKS sorularının kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelecek teklife göre şekillenecek. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun daha önce yapılan sınav çerçevesinde bir sınav olacaktır.” Bu ifadeler geçmiştir.

 

TYT-AYT Sınavı Tarihi TYT-AYT Ertelendi mi?

En çok merak edilen konulardan biri olan TYT-AYT konusu öğrenciler tarafından sorular artınca beklenen açıklama geldi.

Açıklamada ÖSYM, (TYT) Temel Yeterlilik Testinin sınav tarihinin gözden geçirildiğini ve 25 Temmuz olacağını ve (AYT) Alan Yeterlilik Testi sınavının ise 26 Temmuz olacağını bildirdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün şu açıklamalarla sözlerine devam etti “Adaylarımız rahat olsun. Oluşacak her duruma karşı, tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz YKS tarihlerinin ertelenmesi ile değişen güncel sınav takvimimizi adaylarımızla ve kamuoyuyla paylayacağız” Diyerek sözlerini bitirmiştir.

 

Ertelenen YKS Sınavının Konusu Ne Olacak?

12. Sınıfların birinci dönem derslerinden sorumlu olduklarını açıklayan Bakan Selçuk bu önemli açıklaması ile öğrencilerimizin aklındaki merakı gidermiştir. Peki 12. Sınıf birinci dönem derslerinde hangi konular bulunuyor bakalım.

12. Sınıf Matematik Konuları.

Üstel ve logaritmik fonksiyonlar, diziler, tirigonometri, dönüşümler, türev, integral, analitik geometri,

12. Sınıf Matematik Temel Düzey Konuları

Denklem ve eşitsizlikler, veri, ölçme, katı cisimler

12. Sınıf Fizik Konuları.

 

Çembersel hareket, basit harmonik hareket, dalga mekaniği, atom fiziğine giriş ve radyoaktivite, modern fizik, modern fiziğin teknolojideki uygulamaları.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Konuları.

Türk edebiyatına giriş, paragrafta anlam

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Konuları.

20.YY başlarında Osmanlı devleti ve dünya, Milli mücadele, Atatürkçülük ve Türk inkılabı, iki savaş arasındaki dönemde Türkiye ve Dünya, II. Dünya savaşı sürecinde Türkiye ve Dünya, II. Dünya savaşı sonrasında Türkiye ve Dünya, toplumsal devrim çağında Dünya ve Türkiye, 21. Yüzyılın eşiğinde Türkiye ve Dünya.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları.

İslam ve bilim, Anadolu’da İslam, İslam düşüncesinde Tasavvufi düşünce, güncel Dini meseleler, Hint ve Çin Dinleri.

 

Ertelenen Diğer Sınavlar?

Yeni Corona (CAVID-19) virüsü nedeni ile ülkemizin aldığı tedbirler arasında sınavlarında ertelenmesi yer almaktadır. Peki YKS ve TYT-AYT sınavlarından sonra ertelenen diğer sınavlar neler bir göz atalım. ÖSYM kurulu tarafından açıklanan bilgilere göre,

- 29 Mart 2020 de yapılması gereken (MSÜ) Milli Savunma üniversitesi askeri aday öğrenci belirleme sınavının 3 Mayıs 2020 ye alındığı duyurulmuştur.

- 4 Nisan 2020 de yapılması gereken (DİB-MBSTS) Diyanet İşleri Başkanlığı mesleki seviye tespit sınavının 3 Ekim 2020 ye alındığı duyurulmuştur.

-12 Nisan 2020 de yapılması gereken (YDS) Yabancı Dil Bilgi seviye tespit sınavının 17 Mayıs 2020 ye alındığı duyurulmuştur.

İlginizi çekecek başka bir yazı

Tyt matematik konulara göre soru dağılımı

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı