KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Tyt çok çıkan konular

Tyt çok çıkan konular

Üniversite sınavı aslında tek bir yılı veya sadece bir döneme ait olan konuları kapsayan bir sınav değildir. Yıllar içerisinde üniversite giriş sınavı farklı birçok isimler ile anılmıştır. Günümüzde YKS ve alt bölümler olarak TYT ve AYT olarak yapılmaktadır. YKS yani açılımı Yükseköğretim Kurumları Sınavı burada çıkan sorular da sadece 12.sınıf ta yada bir yıldaki konulardan çıkan sorular değildir.

TYT, AYT gibi sınavlar çok kapsamlı komisyonca hazırlanan her sorusu düşünülmüş, belirli zorluk derecelerine göre ayarlanmış sınavlardır. Yani TYT ve benzeri sınavlarda tesadüfe veya şansa yer yoktur. Gelelim tyt sınavında çıkan konulara. Burada tüm konuları değil de inceleyeceğimiz en çok çıkan konular olacaktır.

Ders olarak tyt konularını ayıralım ve öyle inceleyelim istiyorum. Daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum. İlk olarak genelde her öğrencini üniversite sınavında korkulu rüyası aslında üzerinde biraz daha fazla durmak istediğim ders; tabi ki MATEMATİK : ) TYT en çok çıkan matematik konuları neler hemen göz atalım.

Tyt en çok çıkan matematik konuları

Önce maddeler halinde en çok çıkan ilk konuya göre yazayım istedim sonra bazı açıklamalar yapmak istiyorum. Bu istatistikleri son 6 yıla göre çıkardığımı bilmenizi isterim.

  1. Problemler
  2. Temel Kavramlar
  3. Sayı basamakları ve üslü sayılar
  4. Fonksiyonlar ve Denklem çözme
  5. Köklü sayıları

Ben sadece ilk beşini aldım yani en çok çıkan konularda zirvede olanlar. Diğer tüm son 6 yılda çıkmış tyt matematik konuları soru dağılımlarını diğer yazımızda inceleye bilirsiniz.

TYT Matematik de yer alan bu konular hakkında birazcık yazmak istiyorum olayın daha iyi anlaşılması için. Faydalı olacağını düşünüyorum, tyt matematik nasıl fullenir yada nasıl çalışılır gibi aklında soru olan arkadaşlar vardır. Öncelikle yukarıda maddeler olarak yazan matematik konularını bir kağıda yazın arkadaşlar. Unutmayın ki bu beş konuyu tam öğrenmeden tyt veya ayt matematik sorularını yapmanız mümkün değil evet kesin olmaz yani. Eğer bu 5 konuyu bilmiyor sanız veya çalışmayacaksanız, YKS de matematik bölümünü hiç yapmayın zamanınız gitmesin. Ama yok ben matematik yapmalıyım diyorsanız okumaya devam.

Üniversite sınavında ki matematik konuları problemler hangi sınıf da geçerli veya ikinci sırada olan temel kavramlar hangi kademede ki matematik konusudur? Sınav için sadece 12.sınıf da veya 9.sınıftan soru çıkıyor diye bilir miyiz? Bunu özellikle matematik dersi için soruyorum. Sözel bölümde tarih veya coğrafya için farklıdır. Ama matematik için böyle bir şey yok. Sen denklem çözemiyorsan üstlü sayılarda işlem yapamıyorsan problemi nasıl çözeceksin ya da işlemi nasıl yapacan? Eee tabi yapamayana. Yani TYT matematik konuları taa ilkokul konularını bile kapsar diye biliriz. Önerim öncelikle bu 5 konuda ne kadar iyi siniz bunu kesin olarak net bir şekilde belirleyin. Çünkü bu matematik konuları en çok soru çıkan ilk beş konudur ve soruların yarısından fazlasını %70 gibi bir oranını kapsar. Yani siz sadece bunlardan gelen soruları bile yapsanız tyt matematikten çok iyi puan almışsınız demektir. Ama hayaliniz daha yüksek ise tıp vb o zaman diğer konulara da bakmak gerek tabi. Sonra eğer ki durumunuz kötü ise en baştan temelden 0 dan matematiğe bu konulara çalışmaya hemen başlayın. Artık diğer derslere geçelim mi?

TYT Geometri konuları soru dağılımı

En çok çıkan geometri konuları yıllara göre ortalaması alındığın da;

  • Açılar ve üçgenler
  • Analitik geometri
  • Çember ve daire
  • Katı cisimler

 

Tyt en çok çıkan tarih konuları

Tarih daha çok bilgiye dayalı soruların olması sebebi ile daha hızlı çözersiniz. Tabi yanlış yapmamak için tyt tarihe piyasada ne kadar tarih soru bankası var ise alıp çözmenizi öneririm : ) konu anlatımı ile çok uğraşmayın. Hatta soru bankaları ve denemeler bitti ise çözdüklerinizi tekrar tekrar çözün ve burada ki ilginizi ve dikkatinizi çeken soruları küçük küçük not edin.

  1. Atatürk ilke ve İnkılaplar
  2. 19. yy Osmanlı Devleti
  3. İslam öncesi Türk tarihi ve Türk-İslam tarihi

TYT ve AYT için En çok tercih edilen hazırlık kitapları neler? tyt HEMEN incele!

Tyt en çok çıkan Türkçe konuları

Sözel bölümde en önemli olan okuduğunu anlamadır. Burada hız çok önemlidir.

  1. Paragraf
  2. Cümlede Anlam
  3. Dil bilgisi

Yani bu bölümde sadece iki sini yapmanız sınavın %95 gibi bir kısmından başarı sağlamışsınız demektir. O zaman ne yapıyoruz elimizden paragraf soru bankalarını düşürmüyoruz. Burada ki en önemli ve size sınav kazandıracak püf nokta hızdır. Çünkü bu sorular çok uzun dur ve zamanınızın tamamını bile harcar eğer ki hızlı olmazsanız. Paragraf ta hızlanmak için bol okuma, sürekli soru çözmek önemlidir. Hızlı paragraf çözme teknikleri ve püf notları neler? Yazımızı okuya bilirsiniz.

Tyt en çok çıkan Fizik konuları

  1. Isı ve sıcaklık
  2. Optik
  3. Elektrik Akımı
  4. İş güç ve enerji

TYT fizik için bu konulara kesin bakmalısınız. Önceki dönem çıkmış soruları çözmek soru tiplerini öğrenmeniz açısından çok önemlidir. ; )

Tyt en çok çıkan Kimya konuları

Kimya tyt konuları soru dağılımları.

  1. Bileşikler (kimyasal türler etkileşim)
  2. Madde ve Özellikleri
  3. Atomun yapısı
  4. Karışımlar

Tyt en çok çıkan Din Kültürü konuları

  1. Kuran-ı Kerim ve akıl
  2. Hz Peygamberimizin görevleri hayatı
  3. Tyt en çok çıkan Türkçe konuları

Tyt en çok çıkan felsefe konuları

  1. Bilgi felsefesi
  2. Varlık felsefesi
  3. Felsefenin anlamı

Tyt en çok çıkan Coğrafya konuları

  1. İklim bilgisi
  2. Yerin şekillenmesi
  3. Nüfus ve yerleşme

Son olarak şunu söylemek istedim. Çok çalışmak değil akıllıca çalışmak BAŞARI getirir. Bunu unutmayın ve ne zaman neye ne kadar çalışacağınızı iyi planlayın plansız çalışmak sizi kazanmaktan uzaklaştırır. Kesinlikle bir çalışma planınız olsun. Bu plana uymak için de gayretli olun. Az çalışın ama planlı ve sürekli çalışın göreceksiniz başaracaksınız. Kendinize güvenin azimli olun.

 

İlginizi çekecek başka bir yazı

Yüz yüze eğitim son dakika haber

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı