KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Üniversite Sınavı Ne Zaman 2022

Üniversite Sınavı Ne Zaman 2022

İstediği bölüme girerek eğitim hayatına en iyi şekilde devam etmek isteyen öğrencilerin büyük bir kısmı, 2021’de yapılan sınavın sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra hiç zaman yitirmeden geri sayıma başlamak adına sayaç üzerinden programlarını yapmaya başladılar. Geri sayıma bu denli erken başlamalarının en büyük nedenlerinin başında ise mümkün olduğu kadar fazla konu üzerinde yeterli bilgiye sahip olmak istemeleri. Bilindiği üzere üniversiteye girişi için artık iki farklı sınava girilmesi gerekiyor. Dolayısıyla YKS 2022 ne zaman sorusuna yanıt arayan öğrencilerin büyük bir kısmının aslında TYT ve AYT ile alakalı gerekli bilgilere eksiksiz olarak sahip olması gerekmektedir.

Kalan süre ne kadar iyi bilinirse, bu zaman zarfında hangi konularda eksikliklerin olduğu hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi olunarak buna göre doğru planlamalar yapılmaktadır. YKS 2022 ne zaman diye araştırma yapıldığı zaman öğrencilerin karşılarına üç farklı sınav çıkmaktadır. Öğrencilerin girecekleri bu sınavlara göre aslında YKS sonuçları ortaya çıkar ve bu sayede de istekleri üniversiteye girme imkanına sahip olurlar.

Üniversiteye Giriş İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Günümüzde sınav sisteminin değişmesi ile beraber daha önceki dönemlerde olduğu gibi öğrenciler tek oturum yerine girmek istedikleri bölümlere göre farklı oturumlardaki sınavlara giriyorlar. Bu oturumların başında ise YTY geliyor. Temel Yeterlilik Testi içerisinde öğrencilere 120 soru sorulmaktadır. Soruların 40 tanesi Türkçe, 40 tanesi matematik, 20 tanesi fen bilimleri, 20 tanesi ise sosyal bilimlere aittir. Üniversiteye girmek isteyen öğrencilerin TYT oturumuna katılmaları zorunludur. 2 yıllık bir ön lisans programına girecek öğrencilerin yalnızca TYT oturumuna katılmaları yeterlidir.

4 yıllık lisans programlarına katılmak isteyen öğrencilerin ise TYT sonrasında AYT oturumuna katılmaları gerekmektedir. Alan Yeterlilik Testleri ise toplamda 160 soruya sahiptir. Bu sorular Türk Dili ve Edebiyatı, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler 1 ve sosyal bilimler 2 konularındadır.

Dil bölümü öğrencileri için girecekleri sınav ise TYT sonrasında YDT sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu aşamada AYT oturumuna katılmaları isteğe bağlı iken YDT zorunlu olacaktır. Çünkü girecekleri bu sınava göre puanları belirlenecek ve tercih işlemi yapılacaktır. YDT dahilinde yalnızca İngilizce değil Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinde de sorular sorulmakta ve her bir dil için ayrı soru kitapçıkları öğrencilere verilmektedir.

YKS Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Öğrencilerin YKS 2022 ne zaman olacak soruları her ne kadar sınav takvimi tam olarak açıklanmamış olsa da tahmini olarak belli görülmektedir. 25 Haziran TYT oturumunun yapılması düşünülürken 26 Haziranda ise AYT yapılacağı düşünülmektedir. Hazırlanılan sayaç üzerinde ise TYT için de AYT ile aynı gün olan 26 Haziran belirlenmiştir. ÖSYM tarafından açıklanacak olan sınav takvimi ile beraber öğrenciler güncellenen sayaç üzerinden çalışmalarına devam edebilecektir.

2022 tyt ne zaman

2022 ayt hangi tarih te yapılacak

İlginizi çekecek başka bir yazı

345 Yayınları

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı