KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Sınava hazırlık için ders çalışma programı hazırlama

Sınava hazırlık için ders çalışma programı hazırlama

Sınavda istenilen başarıyı elde etmek için en önemli anahtar kelimeler, istikrar ve disiplindir. Unutmayın ki, başarı için çok çalışmak değil düzenli ve sistematik bir şekilde çalışmak sizi sınava daha iyi hazırlayacak ve çalışma prensibi kazanmanızı sağlayacaktır. Sınavda çalışma prensibi ve disiplin kazandıracak en önemli şey ise çalışma programı hazırlamaktır. Fakat unutmayın ki çalışma programlı hazırlamaktan daha önemli şey ise hazırlamış olduğunuz çalışma programına uymaktır.

En İyi Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

Bu yazımızda en iyi çalışma programını nasıl hazırlayabileceğinizden bahsedeceğiz. Öncelikle, zorunlu olan saatlerinizi çalışma programınızdan çıkarın. Örnek olarak, okula veya dershaneye gidiyorsanız ya da uyuduğunuz saatler dışında kalan saatleri belirleyin. Bu saatleri belirledikten sonra, haftalık ya da aylık bir program mı istediğinize karar verin.

Aylık mı, Haftalık Mı?

Bazı öğrenciler aylık programlardan daha fazla verim alırken bazıları ise haftalık programın daha işlevsel olduğunu düşünüyorlar. Kişisel çalışma tarzınıza göre de belirleyebilirsiniz. Aylık mı haftalık mı olduğuna da karar verdikten sonra öncelikle derslerin ilerleyişine göre konu anlatımı çalışacağınız saatleri belirleyin. Daha sonra ise o konu hakkında soru çözümü yapın. Hepsine belli süreler verin. Eğer çalışacağınız konu uzun bir konu ise örnek olarak 1 saat verebilirsiniz. Eğer kısa bir konu ise 15 dk verebilirsiniz. Çalışma programınızda her 45 dakikalık çalışmanızdan sonra 5 dakika kısa molalar verin. Bu molaları uzun tutmamaya dikkat edin.

Çalışma programınızda en çok dikkat etmeniz gereken şey ise hafta sonu programınızı düzgün bir şekilde ayarlamaktır. Hafta sonu uyku sürenizi birkaç saat daha fazla uzatabilirsiniz. Fakat öğlene kadar uyumayın. Çalışma programınızda bunu ayarladıktan sonra diğer günler gibi hafta sonunuzu da ayarlamanız gerekiyor.

Örnek olarak, hafta sonlarınızdan bir güne sadece soru çözümü koyabilirsiniz. Ya da dershanede bunu yapıyorsanız, eksik olan konularınızı tamamlamak için bir gününüzü programlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin eksik konularınıza ve çalışma tarzına göre değişiklik gösterebilir. Fakat unutmayın ki programınızı dolu dolu ayarlayıp, ama hiçbirini yerine getirmemek size hiçbir şey kazandırmayacaktır. Programınızı yapabileceğiniz derecede ayarlamanız da fayda vardır. İstikrarlı bir programınızın olması size müthiş derece de avantajlar katacaktır. Bu çalışma programının derecesini aydan aya veya haftadan haftaya da arttırabilirsiniz. Bu programlar size çalışma yeteneği kazandıracaktır.

Sınavınız için gerekli olan kitaplar için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

TYT tüm dersler konu anlatımı

TYT soru bankası

TYT denemeler

AYT tüm dersler konu anlatımı

AYT soru bankası

AYT denemeler

LGS tüm dersler konu anlatımı

LGS soru bankası

LGS denemeler

İlginizi çekecek başka bir yazı

Sınava Hazırlık Ders Kitapları

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı