KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Lgs Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

Lgs Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

Bildiğiniz üzere Lgs sınavı, öğrencilerin ortaokuldan liseye geçişini belirleyen yeni bir sistemdir. Bu süreçte öğrencilerin en doğru şekilde sınava hazırlanmaları için birtakım taktikler bulunmaktadır. Bu yazımızda lgs sınavına en doğru şekilde hazırlanmanın yollarından bahsedeceğiz.

LGS nasıl çalışılır?

Öncelikle, lgs sınavına hazırlanmadan önce nasıl bir yol izleyeceğimizi belirlememiz gerekiyor. Örnek olarak, bazı öğrenciler sınava hazırlanırken okulları haricinde dershaneye gitmekte iken bazıları ise özel kurslar veya özel öğretmenler ile bu süreci desteklemektedirler. Bazıları ise sadece okul eğitimiyle çalışmasını sürdürmektedirler. Bu yüzden öncelikle, kendi seviyemizi belirlememiz gerekiyor, eğer temelimiz sağlamsa ve derste her konuyu anlayıp dinliyorsak, diğer ek derslere ihtiyacımız olmayabilir. Eğer temelimiz zayıfsa, bir dershane ile desteklemekte fayda bulunmaktadır.

Bunun haricinde kendimize yol çizdikten sonra yapmamız gereken şey, kendimize aylık veya haftalık çalışma programı yapmamız gerekiyor. Örneğin sabah okula gidiyorsunuz, okuldan sonra dershaneye, eve geldiğinizde kaç adet soru çözeceğinizi hangi konuyu tekrar etmeniz gerektiğini belirleyerek kendinize özel bir çizelge hazırlamanız gerekiyor. Evde çalışanlar ise okuldan sonra evde geldiklerinden itibaren çalışacakları tüm konuları detaylı bir şekilde yazarak bu sisteme harfiyen uymaları gerekmektedir.

Sınavda başarıya giden yol, sabır, istikrar ve disiplindir. Her gün aynı şeyi yapmak, size çalışma alışkanlığı kazandıracaktır. Lgs sınavında yapmanız gereken bir başka önemli şey ise, sık sık denemeye girmektir. Denemeye girmek, size eksiklerinizi gösterecektir.

LGS denemeleri öneri

Linkten en çok tercih edilen LGS denemeler arasından kitapseç erek deneme sınavınızı güvenle hemen alabilirsiniz.

Denemelerden sonra ise yapamadığınız kısımları not ederek, bu konular üzerine yoğunlaşmalısınız. Netleriniz düşüyorsa bile bunu kendinize dert etmeyerek, sorununuzu çözmeye çalışmak da fayda vardır.

Lgs sınavında yapmanız gereken bir başka şey ise, psikolojik sisteminizi daima güçlü tutmaktır. Unutmayın ki, ruh haliniz ne kadar sağlam olursa çalışma motivasyonunuz da o kadar iyi olacaktır. İyi bir motivasyon, iyi bir çalışma sistemi ve programı, iyi bir disiplin ve istikrarla lgs sınavına çok iyi şekilde hazırlanabilirsiniz.

LGS deneme kitapseç

LGS soru bankası 2020

İlginizi çekecek başka bir yazı

2021 YKS Çalışma Programı

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı