KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Sınav sabahı neler yapılmalı?

Sınav sabahı neler yapılmalı?

Her şeyden önce sınav sabahı güne güzel başlamak çok önemlidir. Annenizle, babanızla diğer aile fertlerinizle beraber güzel bir kahvaltı ile güne başlamak size muhteşem bir motivasyon kaynağı olacaktır. Ayrıca, sınav sabahı geç kalmayacağınız normal bir saatte uyanın. Geç kalacağım kaygısının da olmadığı, çok da erken olmayan bir saat belirleyin kendinize. Ayrıca, kahvaltı yapmadan sınava girdiğinizde midenizin bulanma ihtimali çok yüksektir. O yüzden aç olmasanız ve canınız bir şey istemese bile mutlaka midenizi bastıracak aperatif yiyecekler tüketin. Bu gıdaları mümkünse sizi rahatsız etmeyecek doğal gıda lardan seçiniz. Ek olarak, sınav öncesi açık alanda yürüyüş yapma zamanınız varsa 15-20 dakika yürümek beyninizin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır.

Sınav sabahı

Sınav öncesinde sınav giriş yerinize mutlaka erken bir şekilde gitmeye özen gösterin. Sınav giriş sınıfınızı, sıranızı kontrol edin. Sınav günü malumunuz trafik sıkışıklığı gibi birtakım sorunlar yaşayabilir, geç kalma endişesi ile karşılaşabilirsiniz. Eğer sınava gireceğiniz yer uzaktaysa mutlaka sınav yerinize daha önceden giderek, yolları kontrol etmelisiniz. Son dakika, okulun yerini bulamayabilir veya karıştırabilirsiniz. Böyle durumlar ile çok karşılaşılmaktadır.

Ayrıca, sınavdan önce tuvaletiniz yoksa bile mutlaka tuvalete gidin. Çünkü bildiğiniz üzere sınav esnasında tuvalete gitmek yasaktır. Bir diğer sınav öncesi yapmanız gereken şey ise, mutlaka sınavda yanınızda bulunması gereken şeyleri ayarlamanızdır. Son dakika içerisinde acele ederek, bunları unutabilirsiniz. Sınav giriş belgeniz ve kimliğinizi unutmayın. Üzerinizde herhangi bir metal eşya olmamasına özen gösterin. Ayrıca, sınavda mutlaka yanınızda ailenizden birisi ile beraber gidin. Kimin enerjisi size iyi geliyorsa onunla beraber gidin. Bu size büyük bir moral kaynağı olacaktır. Ek olarak, sınava mutlaka rahat kıyafetler ile gidin, kimisi eşofmanla rahat ederken kimisi ise pantolonla rahat etmektedir. Hangisiyle kendinizi daha rahat hissediyorsanız onu tercih edin.

Son olarak, belki de en önemli madde sınav günü özel hayatınızla ilgili herhangi bir şeyi düşünmemeye çalışın. Unutmayın ki, bir yıldır beklediğiniz an geldi ve bu sizin için çok önemli bir an. Sınav esnasında da özel hayatınızı düşünmeyin. Yukarıda bahsetmiş olduğum önlemleri uygularsanız, sınav esnasında çok daha rahat olacaksınız.

İlginizi çekecek başka bir yazı

TYT, AYT deneme çözerken bilmeniz gerekenler

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı